10 January 2020 Current Affairs in English – Current GK Quiz in English

10 January 2020 Current Affairs in English: 10 January 2020 Daily Current Affairs questions and answers in English. This Current Affairs and General Knowledge Quiz will be helpful for the upcoming SSC, UPSC, Railway, Bank, Railway, Clerk, PO, Police, Exams. Know about 10 January 2020 Daily Current Affairs.

10 January 2020 Current Affairs in English

1. Which of the following court has issued ‘Death Warrant’ of all the convicts in Nirbhaya case?

  • Rajasthan Court
  • Patiala House Court
  • Mumbai Court
  • Kolkata Court
Correct Answer

Answer: (b) Patiala House Court

2. Ravindra Nath Mahato has been unanimously elected as the Speaker of which Vidhan Sabha?

  • Gujarat Assembly
  • Kerala Legislative Assembly
  • Punjab Legislative Assembly
  • Jharkhand Assembly
Correct Answer

Answer: (d) Jharkhand Assembly

3. Recently which country has declared all the US military as ‘terrorists’?

  • Japan
  • China
  • Iran
  • Iraq
Correct Answer

Answer: (c) Iran

4. Which bank has recently launched a digital version KBL Xpress SB account for opening a savings account through tab banking?

  • Karnataka Bank
  • Vijaya Bank
  • Indian Bank
  • Canara Bank
Correct Answer

Answer: (a) Karnataka Bank

5. What is the total number of houses to be funded under Pradhan Mantri Awas Yojana (Urban)?

  • 75 Lakhs
  • 1 Crore
  • 1.50 Crore
  • 2 Crores
Correct Answer

Answer: (b) 1 Crore

6. Recently which country was affected by Cyclone Sarai?

  • Japan
  • Nepal
  • Fiji
  • Australia
Correct Answer

Answer: (c) Fiji

7. What is the first solar mission of India named by ISRO?

  • Aditya L-1
  • Vaibhav-1
  • Vaibhav-2
  • Pragyan
Correct Answer

Answer: (a) Aditya L-1

8. Recently who won the title of World Women’s Rapid Chess Championship?

  • Harika Dronavalli
  • Tania Sachdev
  • Soumya Swaminathan
  • Koneru Hampi
Correct Answer

Answer: (d) Koneru Hampi

9. Recently who was sworn in as the 11th Chief Minister of Jharkhand?

  • Hemant Soren
  • Raghuvar Das
  • Shibu Soren
  • Babulal Marandi
Correct Answer

Answer: (a) Hemant Soren

10. Recently which author was awarded Akashdeep Samman-2019?

  • Dalbir Singh
  • Vidyut Bharati
  • Gyanranjan
  • Amit Rajadesai
Correct Answer

Answer: (c) Gyanranjan

10 January 2020 Current Affairs in English and stay tuned for all kinds of general knowledge quiz in English (www.latestgovtjobs.in).

You may also like...