12 January Current Affairs GK Quiz in English 2020

12 January Current Affairs GK Quiz in English 2020: In this article you can learn about the latest current affairs GK Quiz of 12 January 2020 in English.

12 January Current Affairs GK Quiz in English 2020

1. Which Indian IT company has made a profit of Rs 4,466 crore in the October-December quarter?

  • Infosys
  • TCS
  • Wipro
  • Microsoft
Correct Answer

Answer: (a) Infosys

2. India from which country has announced to stop importing palm oil soon?

  • Japan
  • Australia
  • Malaysia
  • Indonesia
Correct Answer

Answer: (c) Malaysia

3. With which city is the river Mula and Mutha related?

  • Pune
  • Delhi
  • Mumbai
  • Ahmedabad
Correct Answer

Answer: (a) Pune

4. How much has the World Bank reduced India’s GDP growth estimate from 6%?

  • 3%
  • 4%
  • 5%
  • 5.5%
Correct Answer

Answer: (c) 5%

5. Russia and which country have recently launched the Turkestream pipeline together?

  • America
  • Saudi Arabia
  • India
  • Turkey
Correct Answer

Answer: (d) Turkey

6. The Chief Minister of which state has started the ‘Amma Vodi’ scheme of the state government?

  • Arunachal Pradesh
  • Maharashtra
  • Andhra Pradesh
  • Bihar
Correct Answer

Answer: (c) Andhra Pradesh

7. Who has launched Digital Unlocked online course with Ficci?

  • Infosys
  • Google
  • Yahoo
  • Microsoft
Correct Answer

Answer: (b) Google

8. On which day is World Hindi Day celebrated?

  • 10 January
  • 10 March
  • 31st March
  • 30th April
Correct Answer

Answer: (a) 10 January

9. When was the first insulin given to diabetes patients?

  • 1919
  • 1920
  • 1921
  • 1922
Correct Answer

Answer: (d) 1922

10. When did Lal Bahadur Shastri die?

  • 1964
  • 1966
  • 1968
  • 1970
Correct Answer

Answer: (b) 1966

12 January 2020 Current Affairs in English and stay tuned for all kinds of general knowledge quiz in English (www.latestgovtjobs.in).

You may also like...