13 January Current Affairs GK Quiz in English 2020

13 January Current Affairs GK Quiz in English 2020: In this article you can learn about the latest current affairs GK Quiz of 13 January 2020 in English.

13 January Current Affairs GK Quiz in English 2020

1. America has recently issued an alert regarding travel to how many countries?

  • 5 Countries
  • 7 Countries
  • 8 Countries
  • 12 Countries
Correct Answer

Answer: (c) 8 Countries

2. Which indigenous fighter aircraft of India has become the first indigenous fighter aircraft to land on a warship?

  • 60 MiG-29
  • Tejas
  • 242 SU-10
  • 272 SU-30
Correct Answer

Answer: (b) Tejas

3. When was the Beti Bachao, Beti Padhao scheme launched?

  • 2012
  • 2013
  • 2014
  • 2015
Correct Answer

Answer: (d) 2015

4. Which day is celebrated all over India on January?

  • National Women’s Day
  • National Men’s Day
  • National Youth Day
  • National Infant Day
Correct Answer

Answer: (c) National Youth Day

5. When was Swami Vivekananda born?

  • 1860
  • 1861
  • 1862
  • 1863
Correct Answer

Answer: (d) 1863

6. Recently the Sultan of which country, Qaboos bin Saeed Al Saeed, has passed away at the age of 79?

  • Saudi Arab
  • Oman
  • China
  • North Korea
Correct Answer

Answer: (b) Oman

7. When was the Royal Aeronautical Society formed in London?

  • 1862
  • 1864
  • 1866
  • 1870
Correct Answer

Answer: (c) 1866

8. After the missile attack, which country has announced new restrictions on the US?

  • Iraq
  • Iran
  • Russia
  • China
Correct Answer

Answer: (b) Iran

9. When did Romania ban the Communist Party?

  • 1985
  • 1990
  • 1995
  • 2000
Correct Answer

Answer: (b) 1990

10. Since when has the Citizenship Amendment Act come into force in the entire country?

  • 8 January
  • 9 January
  • 10 January
  • 12 January
Correct Answer

Answer: (c) 10 January

11. Name the first city in India to use robots to control traffic?

  • Indore
  • Mumbai
  • Pune
  • Kolkata
Correct Answer

Answer: (a) Indore

13 January 2020 Current Affairs in English and stay tuned for all kinds of general knowledge quiz in English (www.latestgovtjobs.in).

You may also like...