14 January Current Affairs GK Quiz in English 2020

14 January Current Affairs GK Quiz in English 2020: In this article you can learn about the latest current affairs GK Quiz of 14 January 2020 in English.

14 January Current Affairs GK Quiz in English 2020

1. Recently which Indian women cricket player has been honored with the award for Best International Cricketer of the Year?

  • Rani Rampal
  • Harmanpreet Kaur
  • Poonam Raut
  • Deepti Sharma
Correct Answer

Answer: (c) Poonam Raut

2. Where will the 23rd National Youth Festival 2020 be held?

  • Nagpur
  • Lucknow
  • Bhopal
  • Delhi
Correct Answer

Answer: (b) Lucknow

3. BCCI has announced which bowler to be awarded the Polly Umrigar Award?

  • Virat Kohli
  • Mohammed Shami
  • Rohit Sharma
  • Jaspreet Bumrah
Correct Answer

Answer: (d) Jaspreet Bumrah

4. Which bank has unveiled “My Apps Application” to promote digital payments?

  • HDFC Bank
  • Yes Bank
  • State Bank of india
  • Bank of Baroda
Correct Answer

Answer: (a) HDFC Bank

5. Which ministry will launch ‘Purvodaya’ to accelerate the development of East India?

  • Foreign Ministry
  • Ministry of Steel
  • Ministry of Railways
  • Finance Ministry
Correct Answer

Answer: (b) Ministry of Steel

6. When is the 16th census of India to begin?

  • 20 January 2020
  • 15 February 2020
  • 15 March 2020
  • 1 April 2020
Correct Answer

Answer: (d) 1 April 2020

7. Who has issued a notification for the Citizenship Amendment Act?

  • Policy Commission
  • Planning Commission
  • Central Government
  • Supreme Court
Correct Answer

Answer: (d) Central Government

8. Recently who released the first in-depth review report of India’s energy policies on 10 January 2020?

  • World Energy Council
  • Policy Commission
  • European Energy Commission
  • International Energy Agency
Correct Answer

Answer: (d) International Energy Agency

9. Where will the Pulses Conclave 2020 be held?

  • Maharashtra
  • Delhi
  • Madhya Pradesh
  • Bihar
Correct Answer

Answer: (a) Maharashtra

10. Who became the first Indian equestrian to qualify for the Tokyo Olympics?

  • Imtiaz Anees
  • Fouad Mirza
  • Jitendra Virwani
  • I.J. Lamba
Correct Answer

Answer: (b) Fouad Mirza

11. In which place is the exercise named Milan 2020 organized by the Indian Navy?

  • Goa
  • Visakhapatnam
  • Kolkata
  • Jharkhand
Correct Answer

Answer: (b) Visakhapatnam

14 January 2020 Current Affairs in English and stay tuned for all kinds of general knowledge quiz in English (www.latestgovtjobs.in).

You may also like...