3 January 2020 Current Affairs in English

3 January 2020 Current Affairs in English: 03 January 2020 Daily Current Affairs questions and answers in English. This Current Affairs and General Knowledge Quiz will be helpful for the upcoming SSC, UPSC, Railway, Bank, Railway, Clerk, PO, Police, Exams. Know about 3 January 2020 Daily Current Affairs.

1. When do India and Pakistan share their list of atomic institutions?

  • 25 December
  • 31 December
  • 1 January
  • 5 January
Correct Answer

Answer: (c) 1 January

2. Which mobile app has been released by the RBI to help the blind people?

  • Money App
  • Treasury App
  • Rupees App
  • Blind App
Correct Answer

Answer: (a) Money App

3. Where will ISRO set up a new satellite launch center?

  • West Bengal
  • Tamil Nadu
  • Bengaluru
  • Arunachal Pradesh
Correct Answer

Answer: (b) Tamil Nadu

4. Who became the first country to ban the use of sun cream?

  • Germany
  • Japan
  • South Korea
  • Palau
Correct Answer

Answer: (d) Palau

5. Government of India has tied up with which company on DAY-NULM scheme?

  • Amazon
  • Flipkart
  • Home shop
  • reliance
Correct Answer

Answer: (b) Flipkart

6. Recently who took over as Chairman of Railway Board?

  • Vinod Kumar Yadav
  • Ashwani Lohani
  • Kc Jena
  • A.k. Mittal
Correct Answer

Answer: (a) Vinod Kumar Yadav

7. Which government launched e-certificate portal and ePAUTI app?

  • Odisha
  • Delhi
  • Punjab
  • Kerala
Correct Answer

Answer: (a) Odisha

8. Recently who launched the world’s first smart highspeed train?

  • England
  • America
  • China
  • Japan
Correct Answer

Answer: (c) China

9. In which state of India, Reliance Retail Limited has announced the launch of Jio Mart?

  • Kerala
  • Maharashtra
  • Gujarat
  • Delhi
Correct Answer

Answer: (b) Maharashtra

10. Which state assembly has passed a resolution against the CAA?

  • Gujarat Assembly
  • Jharkhand Assembly
  • Delhi Legislative Assembly
  • Kerala Legislative Assembly
Correct Answer

Answer: (d) Kerala Legislative Assembly

 

3 January 2020 Current Affairs in English and stay tuned for all kinds of general knowledge quiz in English. (www.latestgovtjobs.in).

You may also like...