5 January 2020 Current Affairs in English – Current GK Quiz in English

5 January 2020 Current Affairs in English: 05 January 2020 Daily Current Affairs questions and answers in English. This Current Affairs and General Knowledge Quiz will be helpful for the upcoming SSC, UPSC, Railway, Bank, Railway, Clerk, PO, Police, Exams. Know about 5 January 2020 Daily Current Affairs.

1. According to the UNICEF report, how many times have children been attacked in war in the last decade?

  • 2 times
  • 3 times
  • 5 times
  • 6 times
Correct Answer

Answer: (b) 3 times

2. The metro of which of the following cities has started free Wi-Fi service within the airport express line train?

  • Delhi Metro
  • Mumbai Metro
  • Kolkata Metro
  • Chennai metro
Correct Answer

Answer: (a) Delhi Metro

3. On which date is the Global Family Day celebrated?

  • 3 January
  • 1 January
  • 2 January
  • 4 January
Correct Answer

Answer: (b) 1 January

4. In which state the Union Home Ministry has extended the duration of AFSPA (Law) by 6 months?

  • Kerala
  • Gujarat
  • Nagaland
  • Chennai
Correct Answer

Answer: (c) Nagaland

5. Recently who launched the ‘Meri Delhi, Mera Saajja’ campaign?

  • Manoj Tiwari
  • Smriti Irani
  • Rajnath Singh
  • Narendra Modi
Correct Answer

Answer: (b) Smriti Irani

6. Which of the following state government, while formulating the new Sports Policy-2020, has announced salary-pension and three new awards to the players?

  • Government of Gujarat
  • Government of Kerala
  • Government of Himachal
  • Government of Maharashtra
Correct Answer

Answer: (c) Government of Himachal

7. Who was appointed as the new Chancellor of Queen’s University Belfast in Ireland?

  • Barack Obama
  • Michelle Obama
  • Hillary Clinton
  • Queen elizabeth ii
Correct Answer

Answer: (c) Hillary Clinton

8. Which player of Indian women’s hockey team has announced his retirement from international hockey?

  • Meerabai Chanu
  • Jeena Chanu
  • Asunta Lakra
  • Sunita Lakra
Correct Answer

Answer: (d) Sunita Lakra

9. Which city is hosting the 107th Indian Science Congress (ISC)?

  • Hyderabad
  • Chennai
  • Kolkata
  • Bengaluru
Correct Answer

Answer: (d) Bengaluru

10. Which helpline number has been started by Indian Railways for passengers?

  • 131
  • 135
  • 139
  • 144
Correct Answer

Answer: (c) 139

5 January 2020 Current Affairs in English and stay tuned for all kinds of general knowledge quiz in English (www.latestgovtjobs.in).

You may also like...