6 January 2020 Current Affairs in English – Current GK Quiz in English

6 January 2020 Current Affairs in English: 06 January 2020 Daily Current Affairs questions and answers in English. This Current Affairs and General Knowledge Quiz will be helpful for the upcoming SSC, UPSC, Railway, Bank, Railway, Clerk, PO, Police, Exams. Know about 6 January 2020 Daily Current Affairs.

6 January 2020 Current Affairs in English

1. Recently, where has 2020 started at the 5th IHAI National Ice Hockey Championship?

  • Ladakh
  • Leh
  • Kasol
  • Jammu
Correct Answer

Answer: (b) Leh

2. Which state has launched Damini, a WhatsApp service for the protection of women?

  • Uttar Pradesh
  • Madhya Pradesh
  • Maharashtra
  • Delhi
Correct Answer

Answer: (a) Uttar Pradesh

3. Scientists have found the world’s largest blooming flower in the forests of Sumatra in which country?

  • America
  • Japan
  • China
  • Indonesia
Correct Answer

Answer: (d) Indonesia

4. The Trump administration has approved the introduction of its military training program for which country’s soldiers?

  • Indian Soldiers
  • Australian Soldiers
  • Japanese Soldiers
  • Pakistani Soldiers
Correct Answer

Answer: (d) Pakistani Soldiers

5. Which country has introduced a new Alzheimer’s drug?

  • America
  • South Korea
  • India
  • China
Correct Answer

Answer: (d) China

6. On the lines of Chhattisgarh, which state government has announced to implement the Public Safety Act to deal with the menace of Naxalism?

  • Government of Gujarat
  • Government of Maharashtra
  • Government of Kerala
  • Government of Punjab
Correct Answer

Answer: (b) Government of Maharashtra

7. Which player of Indian cricket team has recently announced his retirement from all formats of international cricket?

  • Piyush Chawla
  • Manish Pandey
  • Irfan Pathan
  • Shikhar Dhawan
Correct Answer

Answer: (c) Irfan Pathan

8. How many scientists have been awarded the Golden Jubilee Fellowship for 2018-19?

  • 10
  • 6
  • 14
  • 20
Correct Answer

Answer: (c) 14

9. On which day is the birth anniversary of social reformer Savitribhai Phule celebrated?

  • 1 January
  • 2 January
  • 3 January
  • 4 January
Correct Answer

Answer: (c) 3 January

10. Recently who has taken over as the Executive Director of SEBI?

  • Babita Rayudu
  • Rajiv Kumar
  • Balvinder Nakai
  • Uday Shankar Awasthi
Correct Answer

Answer: (a) Babita Rayudu

6 January 2020 Current Affairs in English and stay tuned for all kinds of general knowledge quiz in English (www.latestgovtjobs.in).

You may also like...