9 January 2020 Current Affairs in English – Current GK Quiz in English

9 January 2020 Current Affairs in English: 09 January 2020 Daily Current Affairs questions and answers in English. This Current Affairs and General Knowledge Quiz will be helpful for the upcoming SSC, UPSC, Railway, Bank, Railway, Clerk, PO, Police, Exams. Know about 9 January 2020 Daily Current Affairs.

9 January 2020 Current Affairs in English

1. Recently, Kanhaiya Kumar and Prashant Kishore have been ranked in the list of world’s top-20 deciders by whom?

  • Fortuner
  • Forbes
  • UNESCO
  • World bank
Correct Answer

Answer: (b) Forbes

2. The Supreme Court has ordered the government to return 104 crore rupees of bank guarantee of which company?

  • RCom
  • Tata
  • Hdfc
  • Wipro
Correct Answer

Answer: (a) RCom

3. Archana Rao and Deepa Ambekar of Indian origin have been appointed judges of the Criminal and Civil Courts of which city?

  • Dubai
  • Mumbai
  • Jakarta
  • New York
Correct Answer

Answer: (d) New York

4. Who has recently approved Paytm Investment Platform to start stock broking services?

  • Supreme Court
  • High Court
  • SEBI
  • Policy Commission
Correct Answer

Answer: (c) SEBI

5. Which cricketer famously known as “Bhishma Pitamah” of cricket in Uttar Pradesh has passed away recently?

  • Ashok Bambi
  • Sanjay Chaturvedi
  • Rohit Chaturvedi
  • Dhanand Chandra
Correct Answer

Answer: (c) Rohit Chaturvedi

6. Who has started the second phase of Indradhanush mission to promote vaccination in India?

  • Policy Commission
  • Central Government
  • Planning Commission
  • Election Commission
Correct Answer

Answer: (b) Central Government

7. In how many meters air pistol event of the 63rd National Shooting Championship in men’s section, Saurabh Chaudhary has won the gold medal?

  • 10 Meters
  • 20 Meters
  • 30 Meters
  • 50 Meters
Correct Answer

Answer: (a) 10 Meters

8. Which foreign players have taken Rashid Khan hat-trick in Afghanistan’s Big Bash League T20?

  • First
  • Second
  • Third
  • Fourth
Correct Answer

Answer: (a) First

9. Union Home Minister Amit Shah has released the book ‘Karmyodha Granth’ written on which famous leader?

  • Mahatma Gandhi
  • Arun Jaitley
  • Narendra Modi
  • Jawaharlal Nehru
Correct Answer

Answer: (c) Narendra Modi

10. Which state’s agricultural scientists have prepared cookies to help reduce blood pressure?

  • Chhattisgarh
  • Kerala
  • Gujarat
  • Punjab
Correct Answer

Answer: (a) Chhattisgarh

9 January 2020 Current Affairs in English and stay tuned for all kinds of general knowledge quiz in English (www.latestgovtjobs.in).

You may also like...